« KYÖSTI KALLION ESIMERKKI

SINIRISTILIPUN VARJOSSA

  kirjoittaja  , Tiistai 1 Joulukuu 2015, Kategoriat: Kristilliset

Perhonjokilaakso-lehden palstalla: Elämän Sana arjessa, 8.10.2015

”Siniristilippumme, sulle käsin vannomme, sydämin:sinun puolestas elää ja kuolla on halumme korkehin
Näin sanotaan V. A, Koskenniemen lippulaulussa. Lippu symboloi koko kansaa, itsenäisyyttä ja yhteistä hyvää. Jussi Niinistö kirjoitti lippuohjeessaan, että ”kansallislippu on isänmaallisten tuntojemme juhlava tulkki ”. Nykyisen lipun eduskunta hyväksyi 28.5.1918 Suomen lipuksi.

Lipussa on risti Jeesuksen Golgatan ristin mukaan. Samoin muilla Pohjoismailla on ristilippu. Kristinusko vakiintui Pohjolaan 1000-luvulla. Tänä päivänä hyvinvointi Pohjoismaissa on maailman huippua. Tämä on pääosin kristinuskon hyvää hedelmää halki vuosisatojen. Täällä vallitsee rauha, työteliäisyys, laillisuus ja turvallisuus. Miten on laita muslimimaissa? Jotkut niistä ovat kurjaloita, joissa on käynnissä loputon sisällissota. Näissä maissa myös vainotaan kristittyjä runsaasti. Maailmassa kuolee joka viides minuutti yksi kristitty marttyyrina. Maailman terroristiliikkeet ovat lähes aina muslimeista koostuvia. Onpa heidän kirjassaankin kehoitus tappaa kaikki vääräuskoiset, siis myös kristityt. Tällä hetkellä Suomeen osa pakolaisista tulee lähinnä leveämmän leivän ääreen. Ristilipun suoja ja ilmainen hyvinvointi kelpaavat. Maahanmuuttajat ovat lähetyskenttää, jossa evankeliumi voi uudistaa sydämet. Kristittyä ohjaa tässä auttamistyössä lähimmäisenrakkaus. Mitalin toinen puoli yhteiskunnassa on oikeudenmukaisuus kantaväestön suhteen. Miten sen laita on? Entä turvallisuus ja ylivelkaantunut kansantalous? Pahimmillaan yhteiskunta voi pitkän päälle romahtaa sopeutumattomien massojen paineessa.

Jeesuksen risti kuuluu kristinuskon ytimeen. Golgatalla vuosi ainoan täydellisen, Jumalan Pojan, sovintoveri. Jeesus myös lunasti meidät täydellisellä uhrillaan synnin, Kuoleman ja Perkeleen vallan alta Jumalan Lapsiksi. Ristillä tapahtuu tänäkin päivänä autuas vaihtokauppa, jossa Jeesus ottaa päälleen syntimme ja kurjan luontomme ja antaa tilalle täydellisen kelpaavuutensa Jumalalle. ”sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima”, sanoo Raamattu. Ristin sanoma on loukkaus sille, joka ei tahdo tehdä parannusta. Katuva ihminen usein hyväksyy kohdalleen Jeesuksen osoittaman rakkauden. Pitäytyminen ristin mieheen merkitsee myös ristin häpeän päälleen ottamista. Raakarahvas ja muotojumaliset johtajat pilkkasivat, mutta Jeesus kuuliaisena Isälle Jumalalle sydän täynnä rakkautta ei katkeroitunut. Hän ei ajatellut itseään, vaan rakasti meitä kaikkia tänäänkin. ”sillä niin runneltu, ei enää ihmisen kaltainen, oli hänen muotonsa”, sanoo Raamattu. Kuka tällaiseen murjottuun ja häpeällisesti kuolevaan mieheen samaistuisi? Mutta joka sen tekee, löytää todellisen elämän lahjana. Hyvä lukija, onko sinulla uskallus Ristiinnaulittuun? Jos on, niin Jumala rakkaudessaan armahtaa sinut, vapauttaa orjuudesta ja lahjoittaa ylenpalttisesti hyvyyttään. Jeesuksen ylösnousemuksen ja Taivaaseen korotuksen perusteella Jumala antaa myös Pyhän Hengen ja Valtakuntansa kansalaisuuden. Lopuksi Erkki Lemisen sanoin:

Ristin luona kiusatulla, langenneella vaivatulla paras paikka on, paras paikka on. Siksi älä koskaan lähde, älä minkään synnin tähden ristin luota pois, ristin luota pois. Ristin luona ainoastaan synnin turmelusta vastaan voitto saatu on. Ristin luona ainoastaan Isä armahtavi lastaan, rauhan julistaa, rauhan julistaa. Ristin luona kiusatulla paras paikka on”.

SINIRISTILIPUN VARJOSSA

1 kommentti

Kommentti lähettäjä: Helena [Vieras]
Helena

Kiva ulkoasu uudessa plogissa.

1.12.2015 @ 14:46
Maaliskuu 2021
Ma Ti Ke To Pe La Su
 << <   > >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Haku

Random photo

SINIRISTILIPUN VARJOSSA
Photo albums software