« J E E S U S E , M E I S T R I T E EJUMALAN VALTAKUNNAN KANSALAISENA »

MEITÄ ODOTTAA IKUINEN ELÄMÄ

  kirjoittaja  , Sunnuntai 3 Heinäkuu 2016, Kategoriat: Kristilliset

Perhonjokilaakso-lehden palstalla: Elämän Sana arjessa, 23.6.2016EITÄ ODOTTAA IKUINEN ELÄMÄ

Raamattu sanoo, että ihminen on ikuisuusolento. Luonnolliset havainnot helposti johtavat ajattelemaan, että ei ole. Miksi ihminen ei eläisi ikuisesti? Jeesuksen, Jumalan, ja apostolien epäämätön todistus sanoo "kyllä". Luonnollinen ymmärryskin voi vakuuttaa, ettei tämä ihmeellinen elämä voi raueta tyhjiin. Olemme siis matkalla taivaaseen eli Jumalan lopulliseen Valtakuntaan. Se tulee kerran toteutumaan näkyvällä tavalla, kun Jumala luo uudet taivaat ja uuden maan. Maallinen ruumiimme kerran haudataan ja se muuttuu maaksi. Sielumme kuitenkin pääsee uskossa Jeesukseen hänen luokseen taivaalliseen Paratiisiin. Siellä odotamme ylösnousemusta kuolleista eli viimeistä ajallista päivää. Kuolleitten ylösnousemus tapahtuu, kuten Jeesus sanoi, Joh 6:39-40: ”Ja lähettäjäni tahto on, etten minä anna yhdenkään niistä, jotka hän on uskonut haltuuni, joutua hukkaan, vaan viimeisenä päivänä herätän heidät kaikki.” Jeesus lupasi, että kerran tapahtuu kuolleitten ylösnousemus. Hän lupasi myös, että hän antaa meille ruumiimme kirkastettuna eli taivaallisena. Job jo sanoi: ”Minä tiedän, että lunastajani elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä.” Tämän lunastajan nimi on Jeesus. Hän on veljemme ja ystävämme koko ikuisuuden ja samaan aikaan kuitenkin tosi ja elävä Jumala. On käyvä ilmi, että Kuolema ja kaikki unohdetut haudat ovat hänen vallassaan. Kun hän tulee takaisin, hän löytää tiensä joka ainoalle haudalle. Hän huutaa jokaisen maatuneen ruumiin jälleen esiin. Hän seisoo silloin mahdissaan multien päällä jokaisella haudalla. Vaikka maallinen haudattu ruumiimme on tuhoutunut, niin hän kuitenkin huutaa sanallaan sen esiin. Hän kutsuu sen nimeltä ja antaa sen meille vaatetukseksi. Jeesus lunastaa ruumiimme niin, että siitä tulee hänen taivaallisen ruumiinsa kaltainen. Kaikki ruumiin vajavuudet ja sairaudet ovat pois pyyhittyjä. Tämä uusi taivaallinen ruumis on kaunis, voimakas ja virheetön, eikä vanhene koskaan.

Raamattu sanoo, että hän pyyhkii meidän silmistämme joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut. Silloin emme ainoastaan sielussamme ja hengessämme näe häntä. Näemme hänet silloin omin silmin niin kuin nyt näemme toisemme. Jeesuksen kohtaaminen tulee olemaan ihmeellistä, jos on rakastanut häntä täällä ajassa. Raamattu sanoo myös, että ne, jotka täällä ajassa ovat epäuskolla häntä halveksineet, tulevat silloin itkemään katkerasti hänen tähtensä. He tajuavat silloin, että on ikuisesti liian myöhäistä katua. Mutta Jeesuksen kohtaaminen tulee olemaan ihmeellistä niille, jotka täällä maailmassa uskoivat häneen, vaikka eivät nähneet häntä ja jotka rakastivat häntä sydämestään, vaikkei häntä voitu koskettaa käsin eikä nähdä silmillä. Silloin kohtaamme rakkaan Jeesuksemme, joka otti meidät omakseen ikuisiksi ajoiksi Golgatalla ristin juurella. Saamme syleillä häntä ja kiittää häntä ihmeellisestä pelastuksesta.

On osoittautuva, että hän toden totta piti sanansa. Silloin saamme myös syleillä niitä rakkaitamme, jotka kuolivat Herraan uskoen. Jokainen on tunteva rakkaansa ja puhuva heidän kanssaan rakastavia sanoja. Me pääsemme jälleen elämään yhdessä omiemme kanssa ikuisesti rakastaen. Mikä ilo ja riemu silloin vallitseekaan! Kaikki maallinen ahdinko, kipu ja vaiva ovat unohtuneet ikuisesti. Tämä ihmeellinen tuleva elämä ei pääty koskaan. Se vaan jatkuu ja jatkuu vuosimiljardista toiseen, eikä lopu ikinä. Tämän kaiken on luvannut omilleen Jeesus Kristus, joka on uskollinen ja totinen, joka ei valehtele. Tämä kaikki yksin Jeesuksen armosta, Ilman meidän omaa ansiota, kokonaan ilmaiseksi ja lahjaksi.

Hyvä Ystävä, jos kuolemanpelko vaivaa sinua, niin ole turvallisella mielellä. Jeesus pitää meistä huolen elämässä ja kuolemassa ja sen jälkeenkin, kun turvaamme häneen.

Unto Pulkkinen

Ei palautteita vielä.

Heinäkuu 2020
Ma Ti Ke To Pe La Su
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Haku

Random photo

SINIRISTILIPUN VARJOSSA
powered by an open-source CMS