« JUMALAN VALTAKUNNAN KANSALAISENASINIRISTILIPUN VARJOSSA »

KYÖSTI KALLION ESIMERKKI

  kirjoittaja  , Torstai 10 Joulukuu 2015, Kategoriat: Kristilliset

Perhonjokilaakso-lehden palstalla: Elämän Sana arjessa, 10.12.2015

Johtajien vastuulle on uskottu paljon ja siksi heiltä myös paljon vaaditaan. Alaiset katsovat johtajaan, havainnoivat hänen puheitaan, moraalia, oikeudenmukaisuutta, totuudellisuutta, välittämistään ja ammattitaitoa. Johtajan esimerkki säteilee laajalle ja on siksi tärkeä organisaation menestykselle.

Perheenisä on myös haasteellisella paikalla. Hän on viimekädessä vastuussa perheen hyvinvoinnista. Onnellinen se perhe, jossa hän viisaasti ja rakkaudella hoitaa perheen asioita yhdessä vaimonsa kanssa kuunnellen hänen mielipidettään ja osin lastenkin. Neuvottelun päätteeksi perhe voi sitten yhdessä kiittää Herraa kodista ja kaikesta hyvästä lahjasta. Tällaisessa perheessä lapset saavat hyvät eväät ja terveen perhemallin elämäänsä.

Seurakunta on verrannollinen perheeseen. Siinäkin miehen osa seurakunnan paimenena on vastuullinen. Kun Jeesus ilmestyi opetuslapsilleen Tiberiaan järven rannalla, niin hän piti Pietarille työhaastattelun. Hän ei kysynyt ammattitaitoa kalastajana, vaan ainoastaan yhden kysymyksen, Joh 21:15: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" Tähän Pietari vastasi: "Rakastan, Herra, sinä tiedät, että olet minulle rakas." Muuta ei tarvittu, Pietari sai paikan hengellisenä johtajana ja sielujen paimenena toteuttamaan lähetyskäskyä, jotta syntinen maailma tulisi voitetuksi Kristukselle. Samalla Ylipaimen Jeesus hoiti lempeästi kieltäjä Pietarin sielun vapaaksi aikaisemman kieltämisen traumasta.

Kyösti Kallio oli kotoisin Ylivieskasta, mutta asui Nivalassa. Hän oli presidenttinä Talvisodankin ajan. Hän oli kansan johtajana huolissaan kansan tulevaisuudesta. Kallion kehotus Suomen Armeijalle Jouluna 1939 oli:
Kehotan kaikkia, jotka tänä vakavana aikana palvelevat Isänmaata, lukemaan Raamattua. Esi-isämme ovat vuosisatojen kuluessa, sekä ahdingoissa ja vainoissa että rauhan päivinä ammentaneet siitä elämää, voimaa ja lohtua. Nykyhetkenä kansamme tarvitsee Jumalan Sanan uudestiluovaa voimaa. Omaksukaamme nöyrällä sydämen uskolla sen siunaukset. ”Vanhurskaus kansan korottaa, mutta synti on kansakuntien häpeä”, Snl 14:34.

Presidentin rukous Suomen puolesta Talvisodan aikana oli seuraava:
Taivaallinen Isämme, katso armossasi kansamme puoleen. Sinä olet luonut sen ja rakastat sitä. Sinä näet, että se on mitä suurimmassa vaarassa. Siksi rukoilemme Sinua: Herra, auta meitä hädässämme äläkä anna meidän hukkua. Lahjoita kääntymys synnin ja laittomuuden teiltä, jotka johtavat kansamme tuhoon. Herra, armahda meitä.
Herra Jeesus Kristus, ilman sinua olemme voimattomia hävittäviä voimia vastaan, jotka tulvivat kansamme yli ja myrkyttävät sen. Siksi me kerskaamme Sinun voitostasi pahuuden henkivaltoja vastaan, joiden vaikutukset ovat joka päivä sanoin ja kuvin julkisuudessa nähtävissä. Herra, sinä olet Golgatan ristillä voittanut pimeyden vallat. Niiden täytyy väistyä myös tänään, koska ylistämme Sinun nimeäsi niiden ylitse. Tähän me uskomme, sillä Sinä voit myös meidän aikanamme varjella ihmiset saatanalliselta eksytykseltä. Herra, armahda meitä.
Auta meitä Pyhän Henkesi kautta ryhtymään omassa elämässämme taisteluun syntiä vastaan ja olemaan kestäviä loppuun asti. Tee meidät kansamme keskellä merkiksi Sinun vapahtavasta armostasi. Täytä meidät niin Sinun rakkaudellasi, että me tulemme kuuliaisiksi Sinun käskyillesi. Rakkautesi olkoon meissä se voima, joka voittaa pimeyden vallat kansassamme. Herra Jeesus Kristus, kaiken voimme Sinun kauttasi, siihen me uskomme. Armahda meitä. Amen.

Unto Pulkkinen

Ei palautteita vielä.

Heinäkuu 2020
Ma Ti Ke To Pe La Su
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Haku

Random photo

SINIRISTILIPUN VARJOSSA
powered by b2evolution CMS