« MEITÄ ODOTTAA IKUINEN ELÄMÄKYÖSTI KALLION ESIMERKKI »

JUMALAN VALTAKUNNAN KANSALAISENA

  kirjoittaja  , Tiistai 16 Helmikuu 2016, Kategoriat: Kristilliset

Perhonjokilaakso-lehden palstalla: Elämän Sana arjessa, 11.2.2016

On se merkillinen asia tuo Jumalan valtakunta. Sitä ei voi järjellä saavuttaa eikä ymmärtää. Luonnollinen ihminen ei löydä siitä sisimmässään pienintäkään käsitystä. Muistan omasta kokemuksestani ne ajat, jolloin elin luonnollisessa tilassa maailman riennoissa. Uskon asiat ja niissä käytetyt sanat kaikuivat kuuroille korville ja tuntuivat tyhjältä sanahelinältä. Sitten, kun Jumala alkoi kutsua ja johdatti aikuisiällä pelastukseen Jeesuksessa Kristuksessa, Jumalan valtakunnan asiat alkoivat valjeta. Sanat alkoivat osoittautua todeksi ja saivat valtavan sisällön. Jumalan Valtakunta on todellisempi, kuin se, mitä maailmassa näemme ja koemme. Siinä vallitsee nykyhetken todellisuus. Todellisuudentajua voi kuvata metrin viivalla. Alkupäässä on täysi harhaisuus psykologisessa mielessä. Ihminen psykoosissa, traumatilassa, on juuri tässä tilassa. Janan loppupäässä on Jeesus Kristus. Hänessä on nykytodellisuus sataprosenttisena. Jeesuksessa Kristuksessa löydämme Jumalan ja Taivasten valtakunnan.

Jeesus opetti Taivasten valtakunnasta vaeltaessaan maan päällä monin esimerkein. Taivasten valtakunta on kuin peltoon kätketty aarre tai kallisarvoinen helmi. Sen löytämiseksi ja omistamiseksi kannattaa uhrata kaiken muun. Se on kaikkea muuta kallisarvoisempaa. Se ei vielä ole näkyvä valtakunta, vaan se on sisäisesti Jeesuksen omien sydämissä. Jumalan valtakuntaa ei voi ostaa, ansaita eikä omistaa millään teoilla tai uhreilla. Jeesus sanoi, Matt 6:33:Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin”, siis kaikki elämän tarpeet. Tie Jumalan valtakuntaan kulkee Golgatan raja-aseman kautta. Siellä on rajapuomina Jeesuksen risti. Passimme Jumalan Valtakuntaan on Jeesuksen verellä kirjoitettu. Siinä on viisumileima, jonka antaa Pyhä Henki. Joka on saanut syntinsä anteeksi Jeesuksen ristin ansion perusteella ja on saanut Pyhän Hengen lahjan, on täysivaltainen Jumalan valtakunnan kansalainen, vaikkei vielä täysin synnittömäksi olisi tullutkaan. Jumalan valtakunta murtautui maailmaan Helluntaina, kun Pyhä Henki vuodatettiin. Samalla syntyivät ensimmäiset kristityt ja ensimmäinen kristillinen seurakunta.

Jeesus Kristus on kunnian kuningas Jumalan valtakunnassa. Hän hallinnoi sitä Pyhän Henkensä kautta. Se ei vielä ole tullut näkyväksi, mutta kerran tulee Jeesuksen palatessa. Valtakunnassa vallitsevat Jumalan armo, totuus, oikeus, pyyteetön rakkaus ja puhdas omatunto. On myöskin maallinen valtakunta eli hallintavalta, kuten Suomen tasavalta. Tämä perustuu lakiin ja järkeen. Yhteiskuntajärjestys on Jumalan säätämys. Nämä valtakunnat toimivat rinnakkain ja niitä ei saa sekoittaa, että toinen määrää toista. Valtion lakien tulee olla sopusoinnussa Raamatun kanssa, muutoin tulee ennen pitkää tuhoa. Jumalan valtakunta on ensisijainen kristityille. Sieltä käsin hän toimii arkielämässään antaen ”keisarille, mikä keisarin on, ja Jumalalle, mikä Jumalan on”. Jumalan valtakunta pysyy ikuisesti, toisin kuin maalliset. Jeesus sanoi opetuslapsilleen, Luuk 12:32:"Älä pelkää, pieni laumani. Teidän Isänne on päättänyt antaa teille valtakunnan.”

Olisi mukavaa, jos Jumalan valtakunta saisi Suomessa enemmän sijaa. Suomesta tulisi miltei maanpäällinen paratiisi. Avioliitot olisivat vain miehen naisen välisiä, elämäntavat terveitä, kansantalous kunnossa, juoppous poissa, kirkot täynnä väkeä, vankilat kiinni ja lapset kasvaisivat terveiksi aikuisiksi. Virsi 173:1:

Ilmoita, Herramme, voimasi meille ja valtakuntasi tulla jo suo.
Johdata kansamme armosi tuntoon ja pyhä pelkosi mieliimme luo.
Herra, me pyydämme siunaustasi, Henkesi tulta ja laupeuttasi,
Henkesi tulta ja laupeuttasi.

Unto Pulkkinen

Ei palautteita vielä.

Heinäkuu 2020
Ma Ti Ke To Pe La Su
 << <   > >>
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Haku

Random photo

SINIRISTILIPUN VARJOSSA
Multi-blog engine